Argento Group

UncategorizedCum se instaleaza panourile fotovoltaice pe acoperisul din tigla ceramica ?

Cum se instaleaza panourile fotovoltaice pe acoperisul din tigla ceramica ?

Kit-ul de elemente de fixare pentru fotovoltaice  ARGENTO asigura toate elementele de fixare de care ai nevoie pentru fixarea a 2 panouri fotovoltaice pe acoperis din tigla ceramica.

Kit-ul contine: 

CLEMĂ UNIVERSALA ELEMENT DE MIJLOC

•Din tablă galvanizata

CLEMĂ ELEMENT PENTRU FIXARE LATERALĂ

•Materiale din A2-70 Oțel inoxidabil

CÂRLIG DEACOPERIȘ AJUSTABIL PENTRU ȚIGLĂ UNIVERSALĂ

•Pentru utilizare sub și pe țiglă.

CU 20 DE ANI DE ACTIVITATE, ARGENTO EXCELEAZĂ ÎN FABRICAREA DE PRODUSE METALICE ȘI PĂRȚI COMPONENTE ALE STRUCTURILOR METALICE

 Instalarea poate fi efectuată numai pe suprafețe de acoperiș sau pe structuri de suport cu capacitate portantă și rezistență suficiente. Capacitatea portantă pentru încărcări statice a acoperișului și structura acestuia trebuie, dacă este necesar, să fie examinate înainte de a instala panourile solare. Trebuie acordată o importanță deosebită stării structurilor acoperișurilor din
lemn și posibilităților de înșurubare a dispozitivelor de montaj pentru panouri solare pe structură. Structura acoperișului trebuie să fie ranforsată, dacă este necesar. Este necesară inspectarea întregii instalații de panouri solare în conformitate cu DIN1055 partea 4 și 5, sau în conformitate cu reglementările naționale specifice, în special în zonele cu ninsori și vânturi puternice.

 Caracteristicile amplasamentului instalației (direcție predominantă a vântului, vârtejuri etc.) trebuie, de asemenea, incluse în calcul/estimare în cazul în care acestea ar putea implica sarcini crescute. Panourile solare trebuie instalate astfel încât troienele de zăpadă de pe parazăpezi sau cauzate de condiții speciale pe amplasamentul instalației să nu se poată forma în apropierea panourilor solare. 

 Distanța de la marginile exterioare ale acoperișului trebuie să fie de minimum 0,35 m în părțile laterale ale acoperișurilor și de 0,2 m la coame și la streșinile acoperișului, pentru a reduce riscul de smulgere a panourilor solare de către vânt. Sistemul de instalare conform DIN 1055 partea 5 pentru zona de căderi de zăpadă II este conceput în vederea utilizării la până la 400 m deasupra nivelului mării. 

 Dacă instalarea se efectuează pe un acoperiș cu țiglă, se recomandă ca zăpada să fie îndepărtată în cazul în care ajunge la o adâncime de peste 30 cm pe panourile solare (REȚINEȚI!  Dacă zăpada s-a topit, s-a compactat și apoi a căzut mai multă zăpadă și, astfel, a crescut densitatea,este posibil să trebuiască să curățați zăpada – chiar dacă stratul nu are o adâncime de 30 cm). 

 Dacă există riscul de alunecare a zăpezii pe panouri și în special în spatele părții anterioare a panourilor ridicate, trebuie instalate parazăpezi pentru a preveni acest lucru. De asemenea, asigurați-vă că materialul de sub acoperișurile cu țiglă este suficient de stabil pentru a susține punctele de montaj ale acoperișului. În caz contrar, acoperișul trebuie să fie ranforsat. 

Instalatorul trebuie să evalueze acest lucru și să ia o decizie. În caz de dubii, trebuie consultat un inginer specialist în structuri. De asemenea, recomandăm ca țiglele de pe acoperiș să fie polizate, astfel încât să nu existe sarcini punctuale între acoperiș și consolele acestuia. 

Distanța minimă dintre țigle în punctele de suprapunere și partea de dedesubt a consolelor este de 3 mm, pentru a permite mișcările în sistemul de montare, datorită sarcinilor care pot apărea.

I. CÂRLIG DE ACOPERIȘ AJUSTABIL PENTRU ȚIGLĂ UNIVERSALĂ

  1. Determinaţi poziţia cârligelor de acoperiş în funcţie de grinda longitudinală. Distanţa verticală dintre cârlige este dată de găurile de fixare din rama longitudinală. Distanţa orizontală dintre cârlige este dată de cel mai apropiat căprior de la capătul cutiei colectorului.  

  2. Montaţi cârligele de acoperiş Împingeţi în sus ţigla. Cârligul se inserează fie pe partea ondulată, fie pe cea plană a ţiglei. Lăsaţi un spaţiu de toleranţă de cel puţin 5 mm între ţiglă şi cârlig. Dacă se prevede o încărcare cu zăpadă, se recomandă montarea unei console metalice, adaptate la forma ţiglei, sub fiecare cârlig de acoperiş. Cârligul de acoperiş este montat pe căpriori cu ajutorul a cel puţin 2 şuruburi. Pregăuriţi 80 mm, adică aproximativ 2/3 din lungimea totală a unui şurub. Asiguraţi-vă că pătrunde cel puţin 70 mm din şurub, dacă e nevoie, schimbaţi cu şuruburi mai lungi. Gresaţi şurubul pentru a preveni forfecarea în momentul montării. Pe cârligul de acoperiş se poate monta un inel de cauciuc pentru a preveni intrarea apei sub ţiglă la un vânt puternic.

  3. Ajustaţi ţigla În funcţie de forma ţiglei de acoperiş, poate fi nevoie de şlefuirea ei (folosiţi un Flex cu disc diamantat mic) pentru ca ţigla şi cârligul să se suprapună etanş. 

II. CLEMĂ ELEMENT PENTRU FIXARE LATERALĂ
  • Materiale din A2-70 Oțel inoxidabil.
  • Pentru Uz exterior
  • Rapid, fifixare accesibilă cu un singur șurub
  • Facilitează preasamblarea și ajustarea profilelor mulțumită elasticității șaibei
3. CLEMĂ ELEMENT DE MIJLOC
  • Din tablă galvanizata
  • Pentru uz exterior
  • Zone de support cu zona aderenta /dintata pentru o priza mai buna 
  • Pregatite pentru atasamente cu suruburi M8
  • Creeaza un spatiu de 20mm intre panouri 

Post a comment

m Perfecting Metal

Cu peste 20 de ani de activitate, ARGENTO excelează în fabricarea de produse metalice și părți componente ale structurilor metalice.